Aktinidijų uogienė

Ingridientai:
1 kg aktinidijų,
1 kg cukraus,
100-120 ml vandens,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties.
Gaminimas
Ne visai sunokusias, bet pradėjusias minkštėti uogas nuplauti, nuskabyti žiedsosčius ir kotelius. Iš vandens ir cukraus paruošti sirupą. Tuomet karštu sirupu užpilti aktinidijas ir palaikyti 6-8 vai. Uogoms prisigėrus sirupo, virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Prieš baigiant virti suberti vanilinį cukrų ir citrinų rūgštį.
Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Kai uogienės nenorima uždaryti metaliniu dangteliu, ją reikia virti tol, kol sirupo lašas sustingsta.
Šią uogienę galima virti ir su mažesniu cukraus kiekiu. Tokiu atveju ji verdama ilgiau ir stiklainiai būtinai uždaromi metaliniais dangteliais.
Aktinidijų uogienė esti skanesnė, kai įį jąą įįdedama citrinų rūūgššties.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!