Anties paštetas su greipfrutų ir aviečių padažu


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
600g anties kepenėlių,
400g anties krūtinėlės,
300g lašinukų,
400g sviesto,
3 kiaušiniai,
druskos,pipirų.
Marinatui:
5 šaukštai porto,
2 šaukštai konjako,
nutarkuota
apelsino žievelė.
Padažui:
500g aviečių
(gali būti šaldytos),
1kg greipfrutų.
Gaminimas:

Paruošti marinatą: dubenėlyje sumaišyti portą, konjaką ir apelsinų žievelę. Anties kepenėles ir krūtinėlę 12 val. palaikyti marinate.Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atšaldyti.Mėsą bei kepenėles išimti iš marinato ir maišikliu sutrinti su kiaušiniais.Trinant supilti sviestą. Pasūdyti, įberti pipirų. Lašinukus atšaldyti, supjaustyti plonyčiais griežinėliais. Jais iškloti pašteto formą, sukrėsti masę ir 1,5 val. kepti įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą paštetą (viduryje jis turi būti rausvas) atšaldyti ir supjaustyti griežinėliais.Paruošti padažą: paruošti greipfrutus, avietes. Keletą uogų palikti puošimui, kitas su greipfrutu pertrinti per sietelį ir išmaišyti. Paštetą patiekti su padažu, puošti avietėmis ir greipfruto skiltelėmis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!