Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Ingridientai:
Antis (1,8-2 kg),
4 šaukštai susmulkintų svogūnų,
2 šaukštai kiaulienos taukų,
4 smulkiai supjaustytos morkos,
50 g lašinių,
ryšulėlis krapų,
petražolių ir salierų lapelių,
3 stiklinės vandens,
2 šaukšteliai druskos,
ryšulėlis dašio lapelių,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
60 g šviežių grybų (geriausia baltų arba pievagrybių),
skiltelė česnako,
2 apelsinai,
0,5 stiklinės šviežių vyšnių (arba konservuotų iš kompoto),
šaukštas vyšnių sirupo (jei naudojate šviežias vyšnias),
muskato riešutų.
Gaminimas
Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius.

Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, salierų, petražolių ir krapų lapelius, druskos, pusę smulkiai supjaustytų lašinių. Kai viskas apskrus, įpilti stiklinę balto vyno ir pavirti ant silpnos ugnies 2-3 minutes. Po to įpilti vandens ir ant vidutinio stiprumo ugnies virti apie 40 minučių. Į puodą sudėti taukus, 2 šaukštus svogūnų, likusias morkas ir lašinius, įberti muskato riešutų, druskos, pipirų, dašio, grybus ir sutrintą česnako skiltelę. Taukams gerai įkaitus įdėti paruoštą antį. Kai antis apskrus, įpilti stiklinę vyno. Skysčiui išgaravus iki pusės įpilti 2 stiklines perkošto sultinio. Puodą uždengti ir troškinti antį 1,5-2 vai., kol ši suminkštės. Antį palikti puode per naktį, o kitą dieną sudėti į lėkštę. Nuo sultinio nugriebti taukus, pašildyti ir perkošti. Šitaip paruoštą sultinį supilti į puodą, pridėti 2 šaukštus apelsinų žievelių, prieš tai jas 5 minutes pamirkius karštame vandenyje. Įpilti apelsinų sultis, vyšnių sirupą, sudėti uogas ir viską pašildyti ant silpnos ugnies. Po to atšaldyti.

Antį galima papuošti apelsino skiltelėmis ir žaliomis salotomis. Padažą patiekti atskirai. Garnyrui tinka keptos bulvės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!