APKEPTI LIETINIAI SU OBUOLIAIS

Ingridientai:
Lietiniams:
200 ml pieno,
40 g tirpinto sviesto,
100-150 g miltų,
2 kiaušinių,
1 šaukštas cukraus, druskos.

Įdarui:
300-400 g obuolių,
1 šaukštas citrinų sulčių,
cinamono,
50 g razinų,
1 šaukštas cukraus,
100 ml obuolių sulčių.

Padažui:
150-200 g grietinėlės,
2 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas vaisių ar uogų likerio (galima naudoti ir sultis).

Gaminimas
Obuolius supjaustome kubeliais ir kartu su citrinų sultimis, cinamonu ir razinomis patroškiname sultyse, įberiame 1 šaukštą cukraus. Iš duotų produktų iškepame lietinius. Ant kiekvieno lietinio uždedame po šaukštą obuolių įdaro, suvyniojame ir sudedame į sviestu išteptą kepimo skardąą, užpilame padažžu ir apkepame orkaitėje. Padažžui grietinėlęę suplakame su kiauššinių tryniais ir likeriu (ar sultimis)ž. Tiekiame karšštus, galima užpilti sirupu ar plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!