Aštri lęšių sriuba

Ingridientai:
12 porcijų:
700 g geltonųjų lęšių,
1 lauro lapelis,
5 česnako skiltelės,
200 g svogūnų,
12 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 aitrioji paprika,
1 šaukštas kmynų,
1,7l. tirpaus daržovių sultinio,
druskos, pipirų,
4 šaukštai baltojo vyno acto,
400 g fetos, porų svogūnėlių,
1 šaukštas džiovintų aitriųjų paprikų
gabaliukų.
Gaminimas
Lęšius siete perlieti šiltu vandeniu. Suberti į puodą, užpilti 1 litru vandens, įdėti lauro lapelį ir išspaustą česnako skiltelę. Virti ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.

Likusias česnako skilteles, svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti puode su 4 įkaitinto aliejaus šaukštais. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti žiedeliais. Po 3 minučių į puodą suberti kmynus ir paprikos žiedelius (pagal skonį).

Supilti sultinį ir lęšius pavirti dar 15 minučių, kol suminkštės. Trečdalį sriubos sutrinti elektriniu plakikliu iki purumo ir vėl supilti į puodą. Paskaninti druska, pipirais ir actu. Fetą supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą. Porų svogūnėlius nulupti, supjaustyti žiedeliais ir prieš patiekiant apibarstyti sriubą.
Džiovintus aitriųjų paprikų gabaliukus trumpai pakaitinti keptuvėje, supilti aliejų, palikti 5 minutes. Šiuo mišiniu pagardinti sriubą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!