Avienos kotletai


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
500 g avienos
2 kiaušinio tryniai
2 šaukštas sviesto
pora riekių batono
prieskonių pagal poreikį
3 šaukštai džiūvėsėlių voliojimui
8 – 10 bulvių
5 svogūnai
2 stiklinės vandens ir šaukštas buliono
0,5 šaukšto miltų
1 šaukštas kmynų
Gaminimas:
Avieną sumalti, įdėti du trynius, šaukštą sviesto. Batoną išmirkyti, truputį nuvarvinti ir sudėti į mėsą, pagal poreikį pasūdyti ir pabarstyti prieskoniais, gerai išmaišyti ir suporcijuoti kotletus. Palikti pusvalandžiui, kad pagulėtų. Apvolioti kiaušinio baltymuose, džiūvėsėliuose ir pakepti svieste.
Padažo ruošimas: svogūnus supjaustyti. Bilioną ištirpinti dviejose stiklinėse vandens, sumaišyti su svogūnais ir miltais. Šaukštą sviesto ištirpinti ir supilus į svogūnus pavirinti porą minučių.
Iškeptus kotletus sudėti į lėkštę ir patiekti su keptomis bulvėmis, užpilus padažu. Skanaus !

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!