Balandėliai su Savojos kopūstu

Ingridientai:

Savojos kopūsto gūžė (nedidelė),
100 g cukinijos,
po pusę raudonosios ir geltonosios paprikos,
raudonasis svogūnas,
15 g sojų padažo,
0,5 stiklinės apvaliųjų ryžių,
alyvuogių aliejaus,
druskos, prieskonių.

Padažui:

pusė raudonosios paprikos,
raudonasis svogūnas.

Gaminimas:

Savojos kopūsto lapus (viršutinius, kurie gražesni) reikia apvirti pasūdytame vandenyje dideliame puode. Atskirai išvirti ryžius. Paprikas ir cukiniją supjaustyti šiaudeliais, o svogūną - smulkiai.

Daržoves apkepinti įkaitintame aliejuje, sumaišyti su ryžiais ir pagardinti sojų padažu. Kopūstų lapus nuvarvinti per kiaurasamtį, nupjauti kietąsias koto dalis, dėti įdaro ir atsargiai suvynioti.

Padažui skirtą smulkiai supjaustytą raudonosios paprikos puselę ir raudonąjį svogūną apkepinti įkaitintame aliejuje, įpilti truputį vandens ir patroškinti. Padažą supilti į indą, išsukti iki vientisos masės, pagardinti prieskoniais ir karštą lieti ant balandėlių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!