Baltasis grybų padažas

Ingridientai:

100 gramų sviesto,
250 gramų sūdytų grybų,
2 svogūnai,
1,5 šauksto miltų,
2 stiklinės vandens, pieno arba nuoviro,
druskos, pipirų,
3 šaukštai grietinės,
svogūnų arba laiškinio česnako laiškų

Gaminimas

Lašiniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Sudėti grybus, smulkintus svogūnus ir viską troškinti. Baigiant troškinti, įberti miltų, įdėti prieskonių, išmaišyti ir dar keletą minučių troškinti. Į troškinį įpilti skysčio ir 10 minučių pavirinti. Paskiausiai įdėti grietinės ir susmulkintų žalumynų.

Jeigu iš troškinamų šviežių grybų (baravykų, rudmėsių, gudukų) išsiskiria daug malonaus skonio sulčių, skysčio pilama mažiau. Baltasis grybų padažas valgomas su virtomis bulvėmis, bulvių koše, daržovėmis, mėsos kotletais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!