Bandelės su varške

Ingridientai:
400g miltų,
200ml pieno,
2 tryniai,
5 šaukštai sviesto,
60 g cukraus
20 g mielių,
druska,
1 kiaušinis,
riebalai formai ištepti.

Įdarui:
300g varškės,
3 kiaušiniai,
30g cukraus,
2 šaukštai sviesto,
vanilės.
Gaminimas
Mieles sumaišyti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti drungname piene. Įdėti 1/3 kiekio miltų, sumaišyti ir padėti pastovėti 2 valandas. Trynius sutrinti su likusiu cukrumi ir mielių raugu. Suberti likusius miltus, druską ir minkyti tešlą. Supilti išlydytą sviestą. Suminkytą tešlą padėti šiltai 2 valandoms, kad pakiltų.

Varškę pertrinti per sietą. Trynius su 3 kiaušiniais ištrinti sviestu, įberti cukraus ir vanilę. Trinti, kol masė taps vientisa. Baltymus suplakti, ištrintus kiaušinius sumaišyti su varške, sudėti baltymus ir vėl viską sumaišyti.

Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir kiekvieno viduryje padarius įdubimą, prikimšti jį varškės mase. Dėti į riebalais išteptą formą, viršų patepti suplaktu kiaušiniu. Patiekti su grietine ir cukrumi ar pakepintais svieste tarkuotais džiūvėsiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!