Bandelės su žemės riešutų įdaru

Ingridientai:
Tešlai:
75 g sviesto arba margarino,
1,5 stiklinės pieno,
50 g mielių,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 stiklinės cukraus,
4,5 stiklinės kvietinių miltų,
kiaušinis (aptepti).

Įdarui:
stiklinė žemės riešutų,
50 g sviesto arba margarino,
0,5 stiklinės cukraus.

Aptepui:
5-6 šaukštai citrinos sulčių,
200 g cukraus pudros.
Gaminimas
Sviestą ištirpinti, šiek tiek ataušinti ir į jį supilti pieną. Į dubenį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti druską ir cukrų. Maišant po truputį suberti miltus.

Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai 30 min. pakilti (turi padvigubėti). Riešutus pakepinti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. maišant mediniu šaukštu. Ataušinti.

Riešutus sumalti ir išmaišyti su sviestu bei cukrumi. Iš tešlos suformuoti ritinėlį ir supjaustyti dviejų pirštų pločio juostomis, į vidų įspausti riešutų įdaro, užlyginti viršų.

Bandeles sudėti į skardą ir 30 min. palikti pakilti. Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti 200°C orkaitėje 10 min. Ataušusias aplieti iš cukraus pudros ir citrinos sulčių išsuktu glajumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!