Biskvitiniai dubenėliai su braškių kremu

Ingridientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai, 150 g cukraus,
100 g miltų.
Kremui:
400 g braškių,
4 kiaušinių tryniai,
0,4 l grietinėlės (35 proc.),
1 šaukštas želatinos,
150 g cukraus pudros,
vanilino.

Gaminimas
Tryniai išsukami su cukrumi, baltymai išplakami, sudedami į trynių masę, suberiami miltai ir atsargiai išmaišoma. Masė šaukštu pilama į sviestu pateptą skardą 3 mm sluoksniu, formuojant paplotėlius. Kepama 200 laipsnių kaitroje 8-10 min. Karšti paplotėliai dedami ant apverstų stiklainių. Atvėsdami jie sukietėja ir įgauna dubenėlio formą.

Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi. Indas su mase įstatomas į kitą-su karštu vandeniu ir plakama iki sutirštės. Supilama ištirpinta želatina, vanilinas. Atvėsinama. Į išplaktą grietinėlę pilama masė ir sutrintos braškės, stingstanti supilama į dubenėlius, atšaldoma, puošiama plakta gritinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!