Cezario salotos

Ingridientai:
6-8 porcijos

1 didelė romaniškų salotų gūžė
(apie 1 kg),
6 česnako skiltelės,
6 ančiuvių file,
15 ml (1 šaukštas)
Dižono garstyčių,
pipirų,
1 citrinos sultys,
225 ml alyvuogių aliejaus,
1 kiaušinis
(arba 2 šaukštai riebios grietinėlės),
skrebučių su česnaku, pagamintų
iš dienos senumo 1/2 prancūziškos
duonos kepalėlio,
125 g šviežiai tarkuoto
parmezano sūrio.
Gaminimas
Nupjaukite salotoms kerpę, lapelius smulkiai suplėšykite. Nulupkite 3 česnako skilteles ir smulkiai sukapokite. Nusunkite ančiuvių file, sudėkite į didelį dubenį salotoms ir susmulkinkite šakute. Įdėkite česnako, garstyčių, ir pipirų. Užpilkite citrinos sultimis ir viską išmaišykite. Įplakite 175 ml aliejaus. Sudėkite salotų lapus ir vėl sumaišykite.

Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį. Užpilkite kiaušinį ant salotų lapų su padažu. Pagaminkite skrebučių ( žiūrėti skrebučiai salotoms ), pusę jų su didžiąja dalimi parmezano sūrio sudėkite į salotas ir vėl gerai sumaišykite. Jei reikia, pasūdykite. Patiekite dideliame dubenyje, likusius skrebučius ir sūrį sudėkite į atskirus dubenėlius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!