Cibulynė

Ingridientai:
1 silkė,
80 g svogūnų laiškų,
l/2 stiklinės grietinės,
1l. virinto vandens,
rūgšties,
druskos.
Gaminimas
Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, parūgštinus citrinos ar acto rūgštimi, jei reikia, pasūdžius, užbalinama grietine.
Cibulynė valgoma su karštomis bulvėmis, geriausia tinka virtos su lupenomis.
Žemaičių mėgstama sriuba.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

hmm 2010-11-25 05:00:40
?ia netikra cibulyn?. I? kur ?iem? b?davo svog?n? lai?kai? ?emaiti?ka cibulyn? kitokia. U?pildas - vanduo su trupu?iu acto, smulkinti svog?nai ir silk? susmulkinta be a?ak?. Pateikiama su bulv?mis virtomis su lupenom. Grietin?s tikrai niekas nededa - nes pasninkas juk gruod?io 24 per K??ias. Paragauti galit vasar? Palangos kai kuriose kavin?se.

nemunas 2009-12-29 10:31:21
o d?l nuotraukos panaudojimo bent jau atsiklausti nereikt??

UOGYTE 2009-02-11 19:05:08
Su kefyru skaniau...

kep 2009-01-31 11:36:08
kokioj aukstaityjoj gimei