Citrininis jogurtinis manų pyragas

Ingridientai:
115 g ištirpinto sviesto;
¾ stiklinės cukraus pudros;
Sutarkuota 1 citrinos žievelė;
4 kiaušiniai;
1 stiklinė manų kruopų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
1 stiklinė maltų migdolų;
½ stiklinės susmulkintų migdolų;
1 stiklinė razinų;
170 g jogurto.

Sirupui:

1 stiklinė cukraus pudros;
1 stiklinė citrinos sulčių;
½ stiklinės medaus.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą (20 cm skersmens) ištepkite riebalais.

Mikseriu gerai išsukite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele. Vieną po kito įmuškite kiaušinius ir išplakite. Suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, maltus migdolus, razinas, sutrupintus migdolus, jogurtą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite viską į kepimo skardą ir kepkite 35-45 min., kol viršus gražiai paruduos.

Pagaminkite sirupą: dubenėlyje išsukite cukraus pudrą su medumi ir citrinos sultimis. Pakaitinkite ant lėtos ugnies 15-20 min., kol pavirs sirupu. Šiek tiek atvėsinkite ir užpilkite ant pyrago. Patiekite su grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!