Dilgėlių sriuba

Ingridientai:

Dilgelių
Mėsos sultinio
1 šaukšto miltų
Sviesto

Paruošimo būdas:

Jaunas dilgėles perrinkti, nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu. Patarčiau visa tai atlikti mūvint pirštines, nes kitaip nusidilginsite. Į užvirtą mėsos sultinį sudėti smulkiai supjaustytas dilgėles ir kelias minutes pavirti. Šaukštą miltų pakepinti keptuvėje su sviestu ir sudėti į sriubą, bus tirštesnė.
Sriubą galima užbalinti grietine.
Į sriubą galima dėti kietai virtų kiaušinių arba mėsos gabalėlių. Valgyti su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Mačiau ja pamiškėse pradėjo dygti dilgėlės, tad siūlau prisirinkti ir virti šią sriubą. Tai bus dar vienas vitaminų šaltinis.

Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!