Duonos gira

Ingridientai:
1kg džiovintos duonos,
10l. vandens,
800g cukraus,
40g mielių,
žiupsnelis mėtų,
razinų.
Gaminimas
Riekelėmis supjaustyta duona gruzdinama, kol pageltonuoja, ir užpilama verdančiu vandeniu, dedama mėtų. Po 24 val. perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos su cukrumi ištrintos mielės, išmaišoma ir laikoma šiltokoje vietoje. Rūgstant nugraibstomos atsiradusios putos. Įrūgusi gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 razinas ir gerai užkemšama. Laikoma šaltai. Kitą dieną jau galima gerti. Ilgiau pastovėjusi gira skanesnė. Šaltoje patalpoje ją galima išlaikyti 1—2 mėn.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!