Džiovinti vaisiai su cinamonu

Ingridientai:
400g džiovintų vaisių mišinio (slyvų, figų, abrikosų, razinų ir kt.),
400ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
pakelis jazminų arbatos,
apelsino žievelė,
2 šaukšteliai malto cinamono,
2 šaukštai medaus,
keletas lašų apelsinų vandens,
6 šaukštai grietinės,
6 šaukštai susmulkintų pistacijų.

Gaminimas
1. Į dubenį sudedame džiovintus vaisius, arbatos pakelį, medų, apelsino žievelę, supilame apelsinų sultis ir suberiame cinamoną. Vandens pilame tiek, kad apsemtų vaisius.
2. Užverdame. Arbatos pakelį išimame. Mišinį troškiname 15 minučių. Atvėsiname. Įlašiname keletą lašų apelsinų vandens ir paragaujame, ar nereikia įberti cukraus.
3. Tiekiame su grietine ir riešutais.

Pastabos:
Apelsinų vanduo gaunamas distiliuojant jaunų, dar neišsiskleidusių apelsinmedžio pumpurų nuovirą. Šį patiekalą valgyti skanu ir sveika.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!