Erškėtuogių uogienė su spanguolėmis

Ingridientai:
1 kg erškėtuogių,
0,3 kg spanguolių,
1,8-2 kg cukraus,
1 3/4 stiklinės vandens
Gaminimas
Neprinokusias, bet gerai nusispalvinusias erškėtuoges nuplauti, perpjauti per pusę, išvalyti sėklas ir pūkelius, dar kartą gerai išplauti bei 2 min. blanširuoti verdančiame vandenyje. Nuvarvinti. Spanguoles perrinkti, nuplauti, nusausinti, 3-4 min. blanširuoti verdančiame vandenyje. Po to leisti nutekėti vandeniui ir kartu su erškėtuogėmis sudėti į karštą cukraus sirupą. Palikti 3-4 vai. vėsioje vietoje, o po to virti, kol sutirštės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!