Gilių kava

Ingridientai:
1/2kg gilių,
1l. pieno,
50g cukraus.
Gaminimas
Surinktos gilės padžiovinamos, išlukštenamos ir, užpylus pienu, tuojau užvirinamos. Papildant pieno, virinama atidengtame puode 30—40 min, kol gilės suminkštėja. Išvirtos gilės nusausinamos, paskrudinamos ir sumalamos.

Sumalta kava supilama į stiklainį ar dėžutę ir laikoma sausoje vietoje. Prie gilių kavos galima primaišyti cikorijos.
Į užvirintą vandenį sumaltų gilių dedama pagal skonį (1 — 2 šaukšteliai puodukui). Kiek pavirus užbalinama likusiu pienu, geriant pasaldinama. Skanesnė kava užbalinta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!