Grietinėlės (grietinės) kremas

Ingridientai:
400 g grietinėlės arba grietinės (30% riebumo),
100g miltinio cukraus,
vanilinio cukraus,
100g uogienės.
Gaminimas
Grietinėlė ar grietinė turi būti šviežia ir gerai atšaldyta. Moliniame dubenyje (arba mikseryje) ji plakama, kol pasidaro putos. Tada suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus arba įlašinama pora lašų prieskoninių esencijų, išmaišoma ir atšaldoma. Po to kremas sukrečiamas į lėkštę kūgiu arba išdėstomas į mažus indelius. Puošiama uogiene arba vaisiais iš kompoto.

Pastabos:
Į išplaktą kremą galima pridėti šviežių braškių arba aviečių. Atšaldytas kremas nedelsiant patiekiamas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!