Grilio salotos

Ingridientai:
900 g mažų bulvių,
4 kiaušiniai,
450 g konservuotų ankštinių pupelių,
300 g mažų pomidorų,
400 g konservuotų baltųjų pupelių,
150 g bekono,
150 g šviežių špinatų,
50 g alyvuogių be kauliukų,
2 grūstos česnako skiltelės,
2 šaukštai vyno acto,
150 ml alyvuogių aliejaus,
čiobrelių,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Gaminame salotų padažą. Giliame dubenyje sumaišome grūstą česnaką, actą ir čiobrelius. Palengva sumaišome su 6 šaukštais aliejaus. Pasūdome, pagardiname pipirais.

Bulves gerai nuplauname, pagardiname ir apšlakstome likusiu aliejumi. Suvyniojame į foliją. Kepame ant anglių arba grilyje.

Kiaušinius verdame 2-3 minutes. Nulupame ir supjaustome į 4 dalis.

Pomidorus perpjauname per pusę. Pupeles suverčiame į kiaurasamtį ir nuvarviname. Bekoną supjaustome plonomis juostelėmis ir apkepiname grilyje.

Iškepusias bulves atvėsiname ir perpjauname per pusę. Visus komponentus sumaišome su špinatais. Sudedame alyvuoges, sumaišome. Ant viršaus užpilame padažą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!