Grybų, mėsos ir ryžių apkepas


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
200 g šviežių grybų,
100 g keptos arba virtos mėsos,
100 g bekoninės kiaulienos,
1 svogūnas,
2 pomidorai,
1 raugintas agurkas,
1 petražolė, druskos, pipirų,
pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
vandens, sultinio,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
sviesto.
Gaminimas:
Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ją suberti ryžius (daugiau kaip pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Viduryje padaryti duobutę, į kurią sukrėsti troškinį ir supjaustytus pomidorus bei agurką. Viską užkloti likusiais ryžiais. Jei produktai labai sausi, pašlakstyti sultiniu. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti, kol apkepas šiek tiek paraus. Patiekti su grietinės padažu, troškintomis daržovėmis ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!