GUOBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

Ingridientai:<

300 gramų vištienos file,
50 gramų kukurūzų krakmolo (galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valgomieji šaukštai acto,
1 valgomasis šaukštas acto,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valgomieji šaukštai vandens,
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių

Marinatui:

3 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valgomasis šaukštas acto,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio imbiero

Padažui:

3 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valgomieji šaukštai acto,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio imbiero

Gaminimas

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol pradeda burbulioti. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

Pagaminamos 4 porcijos

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Henrikas 2015-01-18 15:04:37
Viskas labai skanu. Siek tiek maziau naudociau sojos. Ir gaminciaus daugiau padazo. Nes norisi juo pasidengti visa vistiena. Beje sojos gal maziau deciau i marinata, nes jos skonis dominuoja mesoje, o ne padaze... Siaip SUPER!

Simona 2013-09-02 20:35:28
Eina sau prisiskaiciau tu komentaru cia visokiausiu bet vistiek pasiryzau gaminti si patiekala tai galiu pasakyt kad man labai patiko! Tikrai gaminsiu dar neviena karta ð?~?

karol 2012-09-01 15:04:35
Tai ka tiksliai reikia daryti su tuo vandeniu gal galit pasakyt?;]

Eva 2011-07-26 16:25:11
Jau pirm? syk? gavosi labai skaniai, tik truput?l? padauginau krakmolo apkepant vi?tien?. Antr?j? syk? d?jau ma?iau cukraus ir sojos pada?o, gavosi i?ties labai skaniai :) Puikus receptas!

Justin 2011-06-23 22:17:56
Sita vistiena valges jau labai senai esu dares ir pats gaunasi viskas puikiai, is pirmo karto nepasidariau kaip pridera, bet antru kartu kaip kinietis butu padares isejo. O rekti visi lietuviai moka Jum visiems turi buti viskas po snukiu pakista, saukiat rekiat ant zmogaus, suklysta net ir genijai, tad pacanai ir lietuviu " profesoriai " nusiramonkit, ruoskit ne karta ir iseis. Super vistiena. Siulyciau visiem isbandyti.

Jurgita 2011-04-26 16:02:09
Geras receptukas - vistiena labai patiko. Pats receptas netikslus, bet viska galima suprast ir patiem :) Tik 4 personos turbut nelabai pavalgytu. Mums buvo taip skanu, kad suvalgem dviese :))
Tik man padaze tas krakmolas jautesi ir pats padazas nesigavo tirstas.

Milda 2011-03-06 21:55:49
Labai a?i? u? recept?.Labai skaniai gavosi:)toki? daugiau recept?:)

jucka 2011-02-23 19:27:28
super patiekalas, tik rieketu parasyti , kad krakmola deti jau ismaisyta vandenyje, nes kitaip nesugaus.

Tu 2011-01-23 02:14:26
Fail ?itas receptas! I?mok receptus ra?yt LIETUVI?KAI! Net nepara?yta kur ta vanden? d?t o jau apie skon? a? i? vis tyliu nieko bjauresnio neesu valgius!

yha 2010-10-25 02:32:55
zjbs pat?kalas

nika 2010-09-17 04:08:20
i recepta ieina net puse arbatinio saukstelio..hm..kazi aliuminis jis turi but ar sidabrinis..ir kur ji det? i padaza? dantims nekenkia?

gal persiskaitom ka parasom pries dedant i neta kita karta..

Gile 2010-09-06 01:59:49
Nu puikus receptukas. Nnenusivyliau...
A?i?

laura 2010-05-08 07:43:01
tikrai labai skanu,viskas paprasta ir aisku.pasibarstem sezamu :) gaminsiu ne karta

Si 2010-04-16 04:23:42
o kur ta vandeni deti? i padaza? (6 valg. ?auk?tai vandens) kaip nervina kai raso recepta ir su visokiom klaidom, tai kam deti jei nesugebi aprasyti. ka?

Gelme 2010-01-20 14:19:59
Sveikos , receptas tai labai neblogas 3 kart dariau.
Vienintelis dalykas kuris man nepavyksta yra padaryti padaziuka tirsta , bet su laiku situacija taisos :)

Viskas yra puiku , skonis toks koks buna restorane , o del sezamo , juk foto is neto ir tiek tai uzsidekit kam jo truksta .
receptas geras, paparastas ir nereikalauja ipatingo pasiruosimo nes visko visada yra virtuveje , nereik nei medaus pirkti kurio as apalmai nemegstu taip akd jei aks norit yra nete ir "naglesniu" variantu :)

as 2009-12-12 17:16:36
Nuotraukoj matosi sezamas, tai kur jis recepte??

Lai 2009-10-26 03:50:10
A ko j?s visi Lin? u?sipuol?t ir dar vi?ta i?vadinot? Ji teisingai pasteb?jo, recepte yra klaida. Sud?jus marinato 1 ?auk?t? acto ir pada?o 1,5 ?auk?to viso gaunasi 2,5 (tiek visi suskai?iavom). O dabar ?i?rim bendr? ingredient? s?ra?? : 2,5 valg. ?auk?tai acto ir sekan?ioj eilut?j papildomas 1 valg. ?auk?tas acto ;) Taigi, didieji skai?iuotojai, kiek viso? Ar tik ne 3,5?

povaras to lina 2009-10-16 14:04:34
kaip cia suprast? kaip cia suprast? skaiciuot ismok. marinatui 1 valg. ?auk?tas acto + padazui 1,5 valg. ?auk?tai acto = 2,5 valg. ?auk?tai acto. ir skaityt ismoka akla vista tu!!! p.s. skanus receptukas

alma 2009-10-13 10:05:37
O kaip tada daromas padazas?

no name 2009-10-07 17:47:08
Nesamon? visi?ka, pada?as ne taip daromas...

loreta 2009-08-31 17:26:20
?ia tas 6 valg. ?auk?tai vandens i pada?? kaip supratau?

Laura 2009-08-07 13:20:37
aishku galima su citrinu sultim..tik skonis..GANETINAI skirsis...bandzhiau man nepatiko.nes citrina turi skoni..permusha viska ka i ja idesi....o juk imbieras irgi turi buti..tad...NETINKA..mano man

Laura 2009-08-07 13:13:58
Actas beje papraschiausias..kuris randamas pardoj..ty Obuoliu....(man skaniausiais)....beje su ryzhiu..kaip ir (tvi) pasake...skaniausias.nes igija saldoka skoni.jei kaas randa..shaunu..bet proporciju

Laura 2009-08-07 13:11:25
Merginos ka jus nematot....kad marinatui tiek acto reikia..o padazhui tiek..marinatui reikia 1valg shaukshto..o padazhui 1,5 shaukshto..VISO GAUNAS 2,5..ale ot...SKAITYTI reikia...

tvi 2009-08-06 21:42:02
galima, taip pat galima cukr? pakeisti medumi, tik tada proporcijos b?t? visai kitos, jau nekalbant apie kitok? skon?. Beje, nera?oma, koks actas - su ry?iu actu gaunasi saldokas skonis...

as 2009-08-05 09:08:17
kam gadinti vistiena actu?ar negalima yspausti citrinos sulciu ?

nile 2009-07-30 17:02:07
ir as nesuprantu to acto ir puse arbatinio saukstelio?..

kriste 2009-07-13 19:05:33
Man gavosi saldziai surus padazas, cia tikriausiai nuo sojos, gal yra koks specialus sojos padazas? nes pagal recepta padarius padaza buvo neymanoma valgyti...vistiena gavosi gerai.

Lina 2009-06-11 09:04:24
2,5 valg. ?auk?tai acto
1 valg. ?auk?tas acto
Kaip cia suprast?