Imbieriniai sausainiai su cukatomis

Ingridientai:
30 sausainių:

250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
100 g sviesto arba margarino;
100 g cukraus;
1 vanilės lazdelė;
1 arb. š. imbiero miltelių;
1 trynys;
50 g imbiero cukatų (cukrinukų);
Miltų kočiojimui.
Gaminimas
Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir iškrapštyti šerdį. Miltus persijoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską bei įmušti kiaušinį. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti ant įdubimo kraštų. Ant viršaus suberti cukrų, vanilės šerdies drožles bei imbiero miltelius. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti iki 3 mm storio ir supjaustyti 3 cm pločio ir 6 cm ilgio keturkampiais. Išplakti trynį. Juo aptepti sausainius ir užberti imbiero cukatas (galima prieš tai jas supjaustyti plonomis juostelėmis). Kepti orkaitėje apie 10 min.ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!