Jautiena su cukinijomis ir baklažanu

Ingridientai:
300 g maltos jautienos,
2-3 cukinijos,
baklažanas,
3 pomidorai,
3 bulvės,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų žalumynų,
100 g aštraus fermentinio sūrio,
30 g sviesto,
prieskonių sriubai,
aliejaus,
raudonėlio (oregano),
pipirų,
druskos.
Gaminimas
Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus. Mėsą išimti, atvėsinti.

Vidutinio dydžio kepimo skardą ištepti 3 šaukštais aliejaus. Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiekvienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.

Kepti uždengus folija orkaitėje (virš 300°C) maždaug 1,5 val. Likus 5 min. - nudengti. Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!