Jautiena su razinų padažu

Ingridientai:
(5 porcijos)

900 g jautienos filė,
50 g aliejaus,
25 g sviesto,
2 stiklinės jautienos sultinio,
truputis maltųjuodųjų pipirų,
150 g geltonųjų razinų,
0,5 stiklinės grietinėlės,
100 g brendžio.

Garnyrui:
folijoje keptos bulvės su žaliuoju sviestu.
Gaminimas
Jautienos filė supjaustome porcijiniais gabaliukais ir kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejaus ir sviesto mišiniu po 2 min. iš abiejų pusių. Tada sudedame į skardą ir baigiame kepti 200° C orkaitėje (5 min.). Padažui į keptuvę įpilame jautienos sultinio ir nuverdame 1/3. Tuomet įberiame maltų pipirų, dar truputį paverdame ir perkošiame. Į padažą įpilame grietinėlės, įberiame išmirkytų razinų ir paverdame dar kelias minutes. Po to įįpilame brendįį. Jautienąą patiekiame su padažžu ir folijoje keptomis bulvĮ9;misįįį. Į jųų vidųų įpjovus galima įdėti sviesto, iššsžukto su įvairiais žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!