Jautienos ir grybų kotletai

Ingridientai:
500 g maltos jautienos;
1 smulkiai supaistytas svogūnas;
1 didelis kiaušinis;
100 g smulkiai supjaustytų grybų (naudojau šampinjonus);
aliejaus kepimui;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:
500 g pomidorų;
keli šaukštai aliejaus;
1 svogūnas, supjaustytas žiedeliais;
2 skiltelės susmulkinto česnako;
2 a.š.juodųjų garstyčių grūdelių;
druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas
Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies.

Padažui pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, po pusės minutės nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, suberti garstyčių grūdelius, kai jie pradės šokinėti, įberti pipirų, sudėti svogūnus ir česnaką, truputį pakaitinus – suberti pomidorus, pasūdyti. Uždengus pakaitinti ant silpnos ugnies 8-10 min. Kai suminkštės pomidorai ir svogūnai, sudėti kotletukus, uždengti ir vėl ant silpnos ugnies troškinti 20 min. Skanaus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!