Jogurtinis tortas

Ingridientai:
180 g biskvitinių sausainių,
1 l. abrikosinio jogurto,
150 g šokoladinio glajaus,
šiek liek aliejaus,
8 šaukšteliai želatinos,
1 citrinos sultys,
250 g cukraus,
indelis konservuotų abrikosų,
250 g grietinėlės.
Gaminimas
Tortinės dugną iškloti sviestiniu popieriumi, kraštus patepti aliejumi. Sutrupinti biskvitinius sausainius. Šokoladinį glajų sumaišyti su sausainiais ir šią masę sukrėsti į tortinę. Palikti, kad sustingtų. Želatiną sumaišyti su šaltu vandeniu. Užvirti citrinos sultis su 5 šaukštais vandens ir cukrumi. Truputį atšaldyti ir supilti į želatiną, kad išbrinktų. Pirma sumaišyti su 2 šaukštais jogurto, o paskui su visu kiekiu. Padėti šaltai. Nusunkti abrikosus. Grietinėlę suplakti. Sumaišyti su jogurtu. 6 šaukštus stingstančios masės tepti ant sausainių su šokoladiniu glajumi, dėti abrikosus ir užpilti likusią masę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!