Jogurto ir grietinėlės tortas su avietėmis ir gervuogėmis

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
½ citrinos tarkuota žievelė;
½ pak. vanilinio cukraus;
100 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

8 arb. š. želatinos;
500 g jogurto;
150 g cukraus;
1 citrinos sultys;
200 ml grietinėlės;
2 valg. š. aviečių sirupo;
250 g aviečių (šviežių arba šaldytų);
250 g gervuogių (šviežių arba šaldytų).

Papuošimui:

1 valg. š. paskrudintų plokštelėmis pjaustytų migdolų;
1 valg. š. kapotų pistacijos riešutų;
1 valg. š. balto šokolado drožlių;
Citrininės melisos lapų;
Cukraus pudros tortui apibarstyti.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti ir supilti į torto formą, riebalais išteptu dugnu. Kepti orkaitėje apie 20 min. Išimti iš formos ir atvėsinti.

Želatiną išbrinkinti. Jogurtą sumaišyti su cukrumi bei citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos. Želatiną nusunkti ir truputį pakaitinti su aviečių sirupu, kad ji ištirptų. Jogurtą po truputį įmaišyti į ištirpintą želatiną. Paskui sudėti grietinėlę.

Iškeptą biskvitą apjuosti torto formos kraštais. Supilti jogurto masę ir tortą keletą valandų laikyti šaldytuve, kad sustingtų.

Avietes ir gervuoges perrinkti, nuplauti ir nusausinti. Pusę torto apdėti avietėmis, kitą- gervuogėmis. Tortą apibarstyti cukraus pudra. Aviečių pusę pabarstyti migdolų plokštelėmis bei kapotais pistacijų riešutais, o gervuogių pusę puošti šokolado drožlėmis bei citrininės melisos lapais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!