Juodųjų serbentų ledai

Ingridientai:
6 porcijos

500 g juodųjų serbentų,
150 g cukraus,
400 ml grietinėlės,
šaukštas citrinų sulčių,
6 šaukštai juodųjų serbentų likerio,
100 ml saldintų juodųjų serbentų sulčių.
Gaminimas
Uogas nuplauname, suberiame ant virtuvinio rankšluoščio, nusausiname. 6 šakeles padedame į šaldytuvą. Nuo ktų šakelių nuskabome uogas. Į sultis suberiame cukrų užviriname. Maišydami suberiame uogas. Sumažiname kaitrą ir pridengę verdame 5 minutes. Likusias sveikas uogas sumaigome grūstuvu ar šakute, pertriname per sietelį, sumaišome su citrinų sultimis, pridengiame ir kuriam laikui paliekame pastovėti.

300 ml grietinėlės išplakame ir sumaišome su uogomis. Šią masę sudedame į šešias 200 ml talpos formeles, pridengiame aliuminio folija. Šaldome 3 valandas. Formeles peliejame šaltu vandeniu, o ledus išvožiame į lėkšteles. Likusią grietinėlę išplakame ir sudedame į konditerinį švirkštą su siauru žvaigždės formos antgaliu. Papuošiame ledus grietinėle ir uogų šakelėmis. Apšlakstome likeriu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!