Kalakuto filė su tunu bei majonezu

Ingridientai:
(6-8 porcijos)

450 g kalakuto filė,
250 g baltojo sauso vyno,
200 g porų,
120 g morkų,
100 g svogūnų,
3 skiltelės česnako,
truputis druskos,
pipirų,
laurų lapelių.

Padažui:
800 g majonezo, 60 g grietinės,
50 g sultinio nuo kalakuto,
15 g ančiuvio (nebūtinai),
1 indelis tuno konservų be aliejaus,
80 g grietinėlės,
truputis citrinų sulčių.

Papuošimui:
60 g kaparėlių, 1 citrina,
truputis krapų, spanguolių.
Gaminimas
Kalakuto filė be odelės išverdame vandenyje su vynu bei prieskoninėmis daržovėmis. Verdame ant mažos ugnies, o išvirusią atvėsiname tame pačiame sultinyje. Paruošiame padažą. Grietinėlę suplakame su citrinų sultimis. Majoneząą, grietinęę, sutrintąą tuąną, anččiuvįį (nebūūtinai) paskaniname druska, pipirais, ęsusmulkintaįįis kraąąąąpais ir sumaiššome su plakta grietinėėle. Padažžą palaižžžkome ššaldytuve. Atv&šš#279;ėsusią ėmėsą pjaustome plonais griežėinėliais, pamirkome į padažą ir dedame ėėėėį lėkštę. Puošiame citrinos griežinėliais, kaparėliais, krapais bei spanguolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!