Kalcioni su vištienos kepenėlėmis

Ingridientai:
300g picos tešlos,
šaukštas aliejaus,
plaktas kiaušinis glazūravimui,
šalavijo lapų.

Įdarui:
60g sviesto,
500g vištienos kepenėlių,
6 kiaulienos šoninės gabalėliai,
šaukštas susmulkinto baziliko,
750g susmulkintų šviežių špinatų,
druskos,
pipirų,
keli citrinos sulčių lašai,
maltų muskato riešutų (pagal skonį).
Gaminimas
Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius ir kepkite, kol jie lengvai apskrus. Kiaurasamčiu išimkite kiaulienos gabalėlius, juos sudėkite kartu su vištienos kepenėlėmis, pridėkite baziliko ir gerai išmaišykite. Į puodą sudėkite špinatus. Puodą uždenkite ir troškinkite, kol špinatai susiraukšlės. Išpilkite vandenį ir stambiai supjaustykite špinatus. Pagal skonį pridėkite druskos, pipirų, muskato riešutų, įlašinkite citrinos sulčių.

Aliejumi sutepkite dvi kepimo skardas. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus. Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią). Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų lyg voke. Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute. Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių). Papuoškite šalavijo lapais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!