KALĖDINIS AGUONŲ PYRAGAS

Ingridientai:
1 kiaušinis
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
40 g mielių
250 ml pieno
0,5 kg miltų

Įdarui:
150 g aguonų
150 g sviesto
6 šaukštai cukraus
1 stiklinė razinų

Gaminimas
Kiaušinį, cukrų, aliejų, sutrupintas mieles, pašildytą pieną išplakti iki putų, supilti į miltus ir išmaišius pakildinti 20-30 min. Į sumaltas aguonas supilti cukrų, razinas, lydytą sviestą ir išmaišyti.
Tešlą padalyti į 2 dalis ir plonai iškočioti. Aptepti aguonų mase ir suvynioti. Dėti į skardą, vyniotinius įkirpti kas 2-3 cm. Kepti 20-30 min. 220 laipsnių temperatūroje.
(Jūratė Glo)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Kepejas 2010-12-14 07:11:58
hm. ka reiskia ikirpti vyniotini???