Kalėdų seniai


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
85 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
85 g tirpinto sviesto
250 ml šilto pieno
2 šaukštai kondensuoto pieno
10 razinų
20 valytų migdolų
10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių
1 cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina
Gaminimas:

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis.

Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis. Iškočiokite ovalios formos lakštus ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles.

Kalėdų senius sudėkite į dvi sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Paistelkę fantaziją, papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukais. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10 g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.

Šaltinis: mintys.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!