Kepta kiaulienos šoninė su džiovintais vaisiais

Ingridientai:
1 kg. neriebios kiaulienos šoninės,
300g. džiovintų vaisių mišinio (abrikosų, obuolių, kriaušių, slyvų),
džiovintų susmulkintų mairūnų,
druskos, maltų pipirų,
100g. balto vermuto,
1 svogūnas, 100 g. vandens,
2 laurų lapai,
kukurūzų arba bulvių krakmolo.
Gaminimas
Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame į vermuto ir vandens mišinį. Mirkome, kol suminštėja. Mėsa nuplauname, nusausiname, aštriu peiliu šoninės odą įpjauname ruožais 1 cm atstumu vienas nuo kito. Šoninės viduryje, išilgai mėsos skaidulų, įpjauname "kišenę", mėsą iš viršaus ir vidaus įtriname druska ir pipirais. Išmirkusius vaisius nusausiname, sumaišome su smulkintais mairūnais ir sukemšame į mėsos įpjovą. Įpjovos kraštus persmeigiame mediniais pagaliukais, visą kepsnį apsukame medvilniniu siūlu. Į odos įpjovą įkišame 1 laurų lapą, kepsnį dedame į kepimo skardą, šalia kepsnio dedame kitą laurų lapą ir nuluptą svogūną. Šoninę kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 1,5 val. Iškepusią mėsą išimame iš kepimo indo, suvyniojame į foliją ir laikome šiltai. Padažą, susidariusį kepant, sumaišome su skysčiu, kuriame mirko džiovinti vaisiai, po to perkošiame, užverdame, įberiame pipirų, pasūdome ir sutirštiname krakmolu, išmaišytu nedideliame šalto vandens kiekyje. Šoninę tiekiame su keptomis bulvėmis ir daržovių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!