Keptas rūkytas kiaulės kumpis

Ingridientai:
kiaulės kumpis,
apie 1kg. ruginių miltų,
maltų ir nemaltų gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
cinamono.
Gaminimas
Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikius juos karštu vandeniu, užmaišoma tešla. Kumpis apibarstomas maltai gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu ir aptepamas tešla piršto storumo sluoksniu. Rankas suvilgius šaltu vandeniu, viršus apglaistomas kaip duonos kepalas. Taip paruoštas kumpis dedamas į kepimo skardą ir karštoje orkaitėje kepamas 4 valandas. Reikia sekti, kad tešla nesutrūkinėtų ir neišbėgtų sultys. Kumpis ataušinamas. Paskui tešla nulupama, kumpis nuvalomas, kraštai aplyginami, oda atlenkiama. Dalis nulupto kumpio kvadratėliais prismaigstoma gvazdikėlių. Kumpis dar pabarstomas šaukšteliu cukraus ir cinamono mišinio ir dedamas trumpam į orkaitę, kad šiek tiek pakaistų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!