Keptas viščiukas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
išplaktas kiaušinis; 3 valg. šaukštai lieso pieno; ½ puodelio maltų linų sėmenų; ½ puodelio smulkiai sutarkuotų džiūvėsėlių; ¼ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų; 1 valg. šaukštas džiovintų petražolių; 1 arb. šaukštelis džiovintos paprikos; 1 arb. šaukštelis čili prieskonių; 2 arb. šaukšteliai smulkiai supjaustyto česnako; 1 arb. šaukštelis prieskoniais pagardintos druskos; 1–1½ kg viščiuko mėsos; 2 valg. šaukštai pašildyto sviesto
Gaminimas:
Išplakite kiaušinį ir pieną. Negiliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, džiūvėsėlius, pipirus, petražoles, papriką, čili, česnaką ir prieskoniais pagardintą druską. Nulupkite viščiuko odą, mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į vidutinio dydžio gabaliukus. Juos pamirkykite kiaušinio mišinyje ir apvoliokite paruoštuose džiūvėsėliuose. Sudėkite viščiuko gabalėlius į riebalai išteptą skardą taip, kad jie vienas su kitu nesiliestų. Viršų pašlakstykite pašildytu sviestu ir kepkite iki 190C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!