Keptų morkų užkandėlė

Ingridientai:
500 g morkų,
25 g sviesto arba margarino,
1 šaukštas aliejaus,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
truputis imbiero šaknies,
200 g konservuotų ananasų,
2 šaukštai ananasų sulčių (iš konservų),
truputis druskos,
pipirų,
krapų arba petražolių.
Gaminimas
Morkas supjaustome griežinėliais ir plikome verdančiame vandenyje 2 min. Sviestą ir aliejų ištirpiname keptuvėje, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, sugrūstą česnako skiltelę, susmulkintą imbiero šaknį ir kepame 2-3 min. Tuomet sudedame morkas, prieskonius, padidiname ugnį ir kepame dar 5 min. nuolat pamaišydami. Po 5 min. sudedame gabalėliais supjaustytus ananasus, supilame sultis ir kepame 5-6 min., kol morkos apsitraukia minkšta plutele. Užkandėlęę patiekiame šiltąą, pabarstytąą susmulkintais krapais arba petražžolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!