KIAUŠINIAI SU APELSINŲ PADAŽU

Ingridientai:
6 nedideli apelsinai
6 obuoliai
125 g razinų
60 g cukraus
1/2 arbat. šaukštelio druskos
1 arbat. šaukštelis imbiero
1/4 arbat. šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
1/8 l raudonojo vyno acto
250 g bruknių uogienės
8 kiaušiniai

Užpilui:
3 valg.
Gaminimas
Minkštąją apelsinų dalį susmulkinti. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Suberti cukrų, druską, imbierą, muskato riešutą, sudėti razinas, bruknių uogienę ir supilti actą. Viską sumaišyti ir ant lengvos ugnies 10-12 min. patroškinti.
Marinate kiaušinius laikyti 2-3 dienas.
Užpilą ruošti taip: į 1 l verdančio vandens suberti arbatžoles, pipirus, cinamoną, gvazdikėlius ir truputį pavirti..
Kiaušinius išvirti pasūdytame vandenyje, atšaldyti šaltame vandenyje, nusausinti. Padėjus ant kieto pavirššę;iausįį, ranka paspaudąąąąąąus pavolioti, kad lukšštas vienodai sutrŠupėtųų. žžžžž Tada sudėššššššš;ti į dar šiltą užpilą ir laikyti 2-3 dienas. Išėėmus lukštą nulupti.
Patiekti su padažu pailgoje lųųekštėėje, perpjovus per pusę ir apvertus apvaliąja puse į viršų (atrodys kaip nelupti putpelių kiaušiniai).
Šalia užpiltą padažą puošti žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!