Krevečių pyragas
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Tešlai 
250 ml (150 g) kvietinių miltų 
100 g sviesto arba margarino 
1,5 valgomojo šaukšto šalto vandens 
½ žiupsnio druskos 
½ arbatinio šaukštelio cukraus 
Įdarui 
300 g nuvalytų krevečių 
4 kietai virti susmulkinti kiaušiniai 
100 ml juostelėmis supjaustytų porų 
200 ml grietinės 
200 ml varškės 
1-2 valgomieji šaukštai tarkuotų krienų 
½ arbatinio šaukštelio druskos 
½ arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus 
410 ml želatinos 
Papuošimui 
100 g lukštentų krevečių 
citrina 
krapai 
Sudėkite visas minėtas sudedamąsias dalis ir užmaišykite tešlą. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Palaikykite šaldytuve 30 min. Po to išimkite ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 min. Leiskite atvėsti.
Išmirkykite želatinos lakštus šaltame vandenyje.
Įdarui gerai išplakite grietinę elektriniu mikseriu. Įmaišykite kesella, suberkite druską, cukrų.
Į masę įmaišykite krevetes, susmulkintą kiaušinį ir porą. Išmirkytą želatinos lakštą sudėkite į įdarą. Supilkite įdarą į dubenį. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Puikiai tiktų ir taurė atšaldyto balto vyno.
Šaltinis : http://www.dansukker.com
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/receptas/kreveciu-pyragas
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/receptas/kreveciu-pyragas