Kriaušės sluoksniuotoje tešloje

Ingridientai:
5 šviežios kriaušės arba 10 konservuotų kriaušių puselių;
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
2 tryniai;
50 g bruknių;
Cukraus pudros.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kriaušes nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir patroškinti 500 ml vandens. Ataušinti. Jei naudojamos konservuotos kriaušės, jas reikia padėti, kad nuvarvėtų.

Tešlą iškočioti ir išpjauti kriaušės formos pyragėlius, tokio dydžio, kad ant jų uždėjus tikrų kriaušių puseles liktų apie 1 cm kraštai. Kriaušes ant tešlos sudėti pjūvio puse į viršų. Pyragėlius aptepti tryniu ir kepti orkaitėje 10 min. Paskui pabarstyti cukraus pudra ir dar 8 min. palaikyti orkaitėje, kad cukraus pudra virstų karamele. Kriaušių viduriukus įdaryti bruknėmis ir patiekti.

Patarimas: prie šių pyragėlių labai tinka vaniliniai arba šokoladiniai ledai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!