„Kulebiaka" su šokoladiniais ryžiais ir raudona žuvimi

Ingridientai:
50 g ryžių,
250 g smulkiai sukapotų špinatų,
6 šaukštai sviesto,
150 ml pieno,
1 šaukštas miltų,
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai susmulkinto šokolado,
1,5 šaukšto petražolių,
1,5 šaukšto svogūnų laiškų,
2 sukapoti virti kiaušiniai,
4 lakštai sluoksniuotos tešlos,
0,5 kg lašišos filė.
Gaminimas
•Į puodą įpilame 1 stiklinę vandens, suberiame ryžius ir verdame, kol ryžiai suminkštėja. Baigiant virti suberiame šokoladą ir paverdame, kol šokoladas ištirpsta.
•Kitame puode nedideliame kiekyje vandens verdame špinatus. Verdame, kol nelieka vandens. Špinatus nuvarviname.
•Į keptuvę įdedame 2 šaukštus sviesto, svogūnus, ryžius ir viską truputi pakepiname. Atvėsiname.
•Į negilų puodelį supilame pieną ir jame 15 min. verdame lašišą. Išvirusią žuvį smulkiai sukapojame.
•Keptuvėje vėl ištirpiname 2 šaukštus sviesto, pakepame jame miltus ir supilame juos į žuvies pieno nuovirą. Sudedame kiaušinius, prieskonius, lašišą ir žalumynus. Išmaišome ir atvėsiname. Tada įmaišome grietinę.
•Visus tešlos lakštus perpjauname pusiau ir pusę lakštų įklojame j sviestu pateptą skardą. Ant tešlos sluoksniais dedame ryžius, špinatus, žuvies masę. Viską uždengiame likusia tešla ir apspaudžiame kraštus kaip virtinukų.
•Kepame orkaitėje apie 30 min. iki sodriai auksinės spalvos. Patiekiame su vaisių ir daržovių salotomis.
(priestalo.lt)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!