Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Ingridientai:
3,6 kg svorio kumpis,
24 gvazdikėliai,
125 ml apelsinų sulčių,
75 g rudojo cukraus,
2 šaukštai garstyčių,
2 šaukštai medaus.
Gaminimas
Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija.

Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. Tada mišinį užkaičiame ir, nustatę mažą kaitrą, maišydami kaitiname maždaug 15 minučių, kol sutirštėja. Kumpį iš visų pusių aptepame paruoštu glajumi. Kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 20 minučių. Tada kumpį aptepame glajumi dar kartą ir kepame dar 10 minučių. Išjungę orkaitę, palaikome joje kumpį dar 10 minučių. Prieš tiekdami kumpį dar kartą aptepame glajumi.

Pastabos:
Garstyčios padeda išsiskirti skrandžio sultims, gerina virškinimą. Garstyčios, sudėtos į stiklainį, ilgiau išsilaikys šviežios, jei įbersite žiupsnelį druskos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!