Lietiniai su riešutais ir vaisių padažu (Jūratės)

Ingridientai:
2 porcijos:
2 v.š. miltų,
1/8 litro pieno,
2 kiaušiniai,
druskos, cukraus,
2 v.š sviesto,
2 v.š. smulkintų riešutų.

Padažui:
1 apelsinas,
1 raudonasis greifrutas,
cukraus,
40ml apelsinų likerio.
Gaminimas
1. Miltus gerai išmaišyti su pienu, įmušti kiaušinius, įberti cukrasu, druskos ir palikti 30min pastovėti.

2. Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Išsiskyrusias sultis užpilti ant skiltelių, apibarstyti cukrumi ir padėti į šalį.

3. Nedidelėje keptuvėje išlydyti 1 v.š. sviesto, įpilti truputį tešlos ir tuoj pat užbarstyti smulkintų riešutų. taip iškepti kitus blynus. Paskui keptuvėje pakaitinti likusį sviestą, įdėti cukraus ir kepti, kol susidarys karamelė. Į ją įpilti apelsinų likerio ir truputį pavirti. Šioje masėje apvartytus lietinius patiekti su citrusiniais vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!