Menkė su ryžiais ir morkomis

Ingridientai:
1kg. šaldytos menkės filė,
3-4 šaukštai aliejaus,
3-4 morkos,
maltų pipirų,
druskos,
stiklinė ryžių,
šaukštas cukraus,
šaukštas sviesto,
svogūnas,
šaukštas aštraus pomidorų padažo,
šaukštas ketčupo.
Gaminimas
Menkė supjaustoma vienodais gabaliukais. Miltai sumaišomi su pipirais, druska, viskas gerai išmaišoma. Menkės gabaliukai pavoliojami miltuose ir bent 10 minučių juose paliekami. Po to kepami įkaitintame aliejuje, kol gražiai parusvėja.

Ryžiai labai gerai keliskart nuplaunami, kol nuo jų pradeda tekėti skaidrus vanduo, o po to suberiami į emaliuotą puodą ir užpilami 2 stiklinėmis vandens. Įberiamas cukrus ir ant labai mažos kaitros nemaišant verdama 10 minučių. Užgesinus ugnį puodas uždengtas laikomas pusvalandį. Atidengus puodą į ryžius po gabaliuką sudedamas sviestas, visą laiką maišant šakute. Taip paruošti ryžiai būna birūs.

Morkos išverdamos, nuplaunamos ir sutarkuojamos burokine tarka. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje. Kai jie suminkštėja, suberiamas cukrus ir sudedamos morkos. Kepinama maišant, kol ir morkos įkaista, tada sudedamas pomidorų padažas ir ketčupas. Viskas gerai sumaišoma. Mišinys turi būti salsvo aštroko skonio.

Į apvalų pusdubenį dedamas sluoksnis išvirtų ryžių, paskui menkės gabaliukai, o ant kiekvieno - po šaukštą karštų morkų. Puošiama petražolių šakelėmis ir virtų morkų "gėlytėmis".

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!