Mėsos vyniotinis su sūriu (Ramunės)

Ingridientai:
1 kg maltos mėsos,
200 g fermentinio sūrio,
2 svogūnai, 1 poras,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas aliejaus,
žalių petražolių,
druskos, pipirų.
Gaminimas
Mėsą gerai išmaišyti su svogūnais, supjaustytais smulkiais kubeliais, kiaušiniais ir maltais džiūvėsėliais.Paskaninti masę druska ir pipirais. Porą nuvalyti, nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pavirinti. Palikti ant sietelio, kad gerai nuvarvėtų. Išdėlioti mėsą ant kepimo folijos 1 cm storio stačiakampiu. Porą įpjauti taip, kad liktų gabalas (baltoji dalis) tokio ilgio, kaip ir trumpesnis stačiakampio šonas, padėti jį ant mėsos.

Suvynioti mėsą folijos pagalba, bet nevynioti jos su mėsa. Vyniotinį padėti ant aliejumi išteptos kepimo skardos ir valandą kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.Baigiant kepti ant vyniotinio uždėti fermentinio sūrio juosteles. Kai sūris apskrus, vyniotinį išimti ir supjaustyti gana storais griežinėliais. Patiekti papuoštą žaliomis petražolėmis. Kitą dieną vyniotinį galima patiekti šaltą. Su vyniotiniu puikiai tinka mažai sūdytas arba raugintas agurkas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

[email protected] 2011-01-17 03:48:57
o kiek laiko kepti ta vyniotiny