Mielinės tešlos pyragėliai su vyšniomis

Ingridientai:
6 vidutinio dydžio pyragėliams:

Tešlai:

250 g miltų;
1 pak. sausų mielių;
40 g cukraus;
125 ml drungno pieno;
2 valg. š. sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos.

Įdarui:

700 g konservuotų vyšnių;
2 valg. š. vanilinio pudingo miltelių;
2 valg. š. vyšnių likerio;
1 kiaušinis (pyragėliams aptepti);
4 valg. š. plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Miltus dubenėlyje gerai sumaišyti su sausomis mielėmis. Sudėti kitus tešlai skirtus produktus ir elektriniu maišikliu viską suminkyti į vientisą tešlą. Jei tešla labai lipni, įberti dar truputį miltų. Tešlą apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešlos tūris turi padidėti dvigubai.

Įdarui skirtas vyšnias padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Sultis supilti į dubenėlį ir užvirinti. Pudingo miltelius sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens, šį mišinį pilti į verdančias sultis ir viską dar kartą užvirinti. Į pudingą įmaišyti likerį bei vyšnias ir viską ataušinti.

Tešlą apie 5-10 min. minkyti rankomis, kad ji pasidarytų puri. Po to iš tešlos iškočioti ½ cm storio lakštą ir supjaustyti į 6 kvadratus. Į kiekvieno tešlos kvadrato vidurį dėti po kupiną šaukštą įdaro. Kiaušinį išplakti ir aptepti kvadrato kraštus. Kampus užlenkti į viršų ir suklijuoti tarpusavyje. Pyragėlius uždengti ir dar 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Pyragėlius aptepti likusius plaktu kiaušiniu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis. Kepti apie 20 min. Pyragėlius patiekti šiltus arba šaltus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!