Morenginiai pyragaičiai

Ingridientai:
4 baltymai;
Žiupsnelis kepimo miltelių (nebūtinai);
200 g smulkaus cukraus;
1 arb. š. citrinos sulčių;
1 valg. š. cukraus pudros;
125 ml grietinėlės.
Gaminimas
Baltymus išplakti iki standžių putų. Galima įberti kepimo miltelių. Plakant po truputį suberti cukrų. Įpilti citrinos sultis ir plakti, kol masė pasidarys standi ir ims blizgėti. Paruoštą masę sudėti į konditerinį švirkštą. Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros.

Skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jo konditeriniu švirkštu išspausti mažus pyragėlius. Pabarstyti cukraus pudra ir 90 min. laikyti orkaitėje. Pyragėliai turi ne kepti, bet džiūti. Atvėsusiu pyragėlius įdaryti plakta grietinėle ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!