Nevirtos mėlynės cukraus sirupe

Ingridientai:
1 kg mėlynių,
0,5 kg cukraus
Gaminimas
Uogas perrinkti, nuplauti tekančio vandens srove. Vandeniui nuvarvėjus, supilti į švarius butelius ar stiklainius sluoksniuojant su cukrumi. Stiklainius ar butelius užrišti marle arba popieriumi ir laikyti šiltoje vietoje apie 2 savaites, kol išsiskirs sultys ir ištirps cukrus. Jei cukrus ištirpo, bet susidariusios sultys neapsėmė uogų, reikia dar įpilti cukraus.
Kai uogos bus apsemtos sulčių, indus uždaryti (butelius - švariais kamščiais, stiklainius - plastmasiniais dangteliais) ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!