Obuoliai karamelės sirupe


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1.400 g. obuolių,
2.1 stiklinė cukraus, 3.30 g. maltų riešutų, 4.grietininių ledų,
5.0,5 citrinos. 

Gaminimas:

Obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Puode silpnai parausvinamas cukrus, įpilamos 2 stiklinės vandens ir citrinos sultys. Į verdantį sirupą sudedamos obuolių puselės ir, uždengus puodą, patroškinama ant silpnos ugnies 10 minučių, žiūrint kad obuoliai nesutižtų. Išvirę obuoliai išimami, atšaldomi, o sirupas pavirinamas kol sutirštėja. Į obuolio puselės vidų pridedama grietininių ledų, užvožiama antra pusele, obuoliai dedami į stiklinį plokščią pusdubenį ar atskiras lėkšteles, užpilami sirupu, pabarstomi riešutais. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!